1

Teema: Elisa mobiilne internet (Huawei E180 USB modem)

Kas kellelgi on kogemust Elisa ja Huawei E180 modemiga?
Eelmine mudel sai häälestatud nende juhtnööride järgi ja töötas ilusti.

Uus modem läks ka nende seadetega käima, aga töötab normaalselt ainult 3G ja 3,5G levialas. GPRS ja EDGE levialas ühendus pidevalt katkeb ja on mega aeglane. Neti.ee esileht avaneb  ca 5min.

Tõenäoliselt on viga ajurites ja/või seadetes, aga ma pole toimivat lahendust siiani kusagilt leidnud.

Elisa tehnilise toe spetsialist tõstab kohe käed üles, kui kuuleb sõna Mac.

Ideid?

Viimati muutnud

2

Vastus: Elisa mobiilne internet (Huawei E180 USB modem)

Mina ei soovita Elisa nimelise firmaga üleüldse koostööd teha.. rämedalt peedivad kliente.
2 aastat juba üritan nendega sirgeks rääkida nende prohmakat.. põhimõtteliselt keelduvad kliendiga suhtlemast muud moodi kui telefonisuppordi vahendusel.. emailidele ei vasta jne jne..
samas telefoni otsas olev tädi ei oska ka nagu midagi teha ega olla ega öelda..

suht kahtlane koht oma taha viimiseks.

Viimati muutnud

3

imperialist kirjutas:

Mina ei soovita Elisa nimelise firmaga üleüldse koostööd teha.. rämedalt peedivad kliente.
2 aastat juba üritan nendega sirgeks rääkida nende prohmakat.. põhimõtteliselt keelduvad kliendiga suhtlemast muud moodi kui telefonisuppordi vahendusel.. emailidele ei vasta jne jne..

Mul õnneks teistsugune kogemus. Juba üle 10-e aasta on mul oma (sama) kliendihaldur ja koostöö sujub ladusalt. Telefonisupporti pole kunagi helistanud ja ei oska seda kogemust jagada...

Pole mingi uudis, et Mac-i teemalistes küsimustes jäädakse hätta ka suuremates ettevõtmistes, nagu pangad, e-riik jms.

4

copraonu kirjutas:
imperialist kirjutas:

Mul õnneks teistsugune kogemus. Juba üle 10-e aasta on mul oma (sama) kliendihaldur ja koostöö sujub ladusalt. Telefonisupporti pole kunagi helistanud ja ei oska seda kogemust jagada...

Pole mingi uudis, et Mac-i teemalistes küsimustes jäädakse hätta ka suuremates ettevõtmistes, nagu pangad, e-riik jms.

Ei minu kogemus täiesti maciväline.. klienti suhtumise  probleem on seal firmas, täiesti vaenulik.. ilmselt oled mingi suurlient keda pilpa peal veetakse:) kui oma haldus olemas..

maci asjadega pole jah kunagi abi saanud ka..

5

Vabandan, et väga OT, aga kui see saladus pole, siis mis prohmakaga tegu?

Oli ka minul paar kuud tagasi sellene kogemus, et peale m-interneti paketivahetust küsiti mult ikkagi iga MB eest 35.-. Ning arve tuli ka korralik paar tuhat krooni. Aga peale kliendiinfosse kirjakese (koos tekstiga, et: "ei tahaks pöörduda tarbijakaitse...") saatmist, tehti kohe väga kiirest-kiirest nende paari tuhande peale miinusega arve.

Muidu OK firma, olemas ka eraldi kliendihaldus, aga peale viimaseid uusi kõnepakette, tekib tunne, et tahetakse selle personaalikliendihaldusele meelega kriips peale kiskuda.

Just my two cents... smile

6

OT. Ma olen pea 15 aastat nende klient olnud. Kahtlemata on nende poolt selle aja jooksul olnud ebameeldivat. Aga samas suhtlen ma tööalaselt ka teistega (Elion, EMT) ja need on enamasti veel hullemad. Minu jaoks on Elisas hinna-kvaliteedi suhe paigas.

7

copraonu kirjutas:

Tõenäoliselt on viga ajurites ja/või seadetes, aga ma pole toimivat lahendust siiani kusagilt leidnud.

Ei usu, et ajurites asi on, st link võetakse üles ja mac ei kasuta eri protokolli jaoks eri ajureid, pigem on modem ise kalane.

Analoogselt, kui Sul on kodus hea ja kiire wifi aga kohvikus lahja ja katkuv, siis Sa ju ei süüdistaks  oma masina wifi ajureid?

Viimati muutnud

8

my two cents:

Huawei ongi üks paras porr.
Endal sai kunagi muretsetud ka see modem (praegu ei mäleta mudeli numbrit) ja sellega sai parajalt enne jebitud kui normaalselt tööle hakkas.

OS X 10.4.11 ei tunnistand üldse seda karbikest. Alles kui vodafone kodulehelt mingisuguse Vodafone Mobile Connect nimelise asjanduse installisin tunnistas OS X selle modemi ära.

edit: ja siis ka pidi käsitsi selle ühenduse settingud paika panema kuna see eelpoolmainitud VMC soft suudab ainult Vodafone võrku kasutada. Ju siis olid seal programmis sees mingid draiverid mis suutsid selle modemi nähtavaks teha.

Aga neid settinguid ma enam ei mäleta... Dialup number oli vist *99# aga thats about it.
Nüüdseks on too modem täiesiti ära koolend ja kasutuskõlbmatuks muutunud. So much for Huawei. smile

Viimati muutnud

9

coleybwoy kirjutas:

my two cents:

Huawei ongi üks paras porr.
Alles kui vodafone kodulehelt mingisuguse Vodafone Mobile Connect nimelise asjanduse installisin tunnistas OS X selle modemi ära.

edit: ja siis ka pidi käsitsi selle ühenduse settingud paika panema kuna see eelpoolmainitud VMC soft suudab ainult Vodafone võrku kasutada. Ju siis olid seal programmis sees mingid draiverid mis suutsid selle modemi nähtavaks teha.

Olen sellega väga hästi kursis. Kasutan ka praegu Mobile Connect softi koos i.p. poolt mudidtud draivudega. Vana mudel töötas nagu kulda. Ei tööta uus E180 (ainult EDGE levialas).

Paraku ei võimalda iPhone jailbreak-ita modemina kasutamist ja seepärast sai huivei kasuks otsustatud.

PS! Käsi ei tõuse võtma sahtlist Windows Mobile HTC telefonijunni, mis töötas juba 3a tagasi Maci küljes modemina nagu peab. Pigem üritan uue huivei vana mudeli vastu välja vahetada...

10

Mul kasutuses Nokia N82 (3,5G/3G/EDGE) mis jagab sellise softi nagu JoikuSpotiga oma mobiilset netiühendust WLAN üle.
Bluetoothiga saaks ka aga WLANi kaudu oluliselt kiirem.
Ainuke asi on et telefoni aku kipub otsa saama kui väga suurt andmemahtu vaja liigutada.

Nt. Tirisin WIN XP SP3 updeiti ära sellega (~300MB) mingi poole tunniga... Pärast oli telefon suht tuline ja akkku lopppuuu. smile

11

coleybwoy kirjutas:

Mul kasutuses Nokia N82 (3,5G/3G/EDGE) mis jagab sellise softi nagu JoikuSpotiga oma mobiilset netiühendust WLAN üle.
Bluetoothiga saaks ka aga WLANi kaudu oluliselt kiirem.
Ainuke asi on et telefoni aku kipub otsa saama kui väga suurt andmemahtu vaja liigutada.

Nt. Tirisin WIN XP SP3 updeiti ära sellega (~300MB) mingi poole tunniga... Pärast oli telefon suht tuline ja akkku lopppuuu. smile

Jah nii on, et enamus telefonid saab Mac-iga suhtlema panna. Ei tööta ainult iPhone.

Istun hetkel juba 1h autos kõrvalistmel teel Tartu poole ja vana Huawei E220 pole kordagi ära katkenud. Uus ei võta üldse vunki sisse, kuna puudub 3G leviala.

12

ksuuk kirjutas:
copraonu kirjutas:

Ei usu, et ajurites asi on, st link võetakse üles ja mac ei kasuta eri protokolli jaoks eri ajureid, pigem on modem ise kalane.

Analoogselt, kui Sul on kodus hea ja kiire wifi aga kohvikus lahja ja katkuv, siis Sa ju ei süüdistaks  oma masina wifi ajureid?

Asi oli siiski ajurites.
Uuel E180 modemi ühendamisel arvutiga - mountib modem ennast kohe HD külge ja Finderisse ilmuvad MobileConnect.app ja User Manual.pdf.

Probleem oli selles, et mul olid vanad Huawei E220 draivud masinas installitud ja uue modemi (E180) ühendamisel ta ennast külge ei mountinud ja uut MobileConnect.app-d ei näidanud (E220 ajuritega töötas E180  modem tõrgeteta ainult 3- ja 3,5G levialas).

Kui vana modemi tarkuse arvutist välja viskasin ja uue peale lasin - töötab modem tõrgeteta kõikides levialades.

Igaljuhul kinnitan, et mõlemad Huawei E180 ja E220 modemid saab Mac-is kenasti tööle.

13

Kas keegi on  Huawei E180 või E220 modemi Snow Leopardi all tööle saanud?

14

Proovisin ka, kuid jah.. tööle ei hakka, ehk keegi oskab aidata.
Modemiks E180

15

Kert kirjutas:

Proovisin ka, kuid jah.. tööle ei hakka, ehk keegi oskab aidata.
Modemiks E180

Sain tööle selleabil.
Jutt siis Elisast.

16

Mul Tele2'e E180, kuid Elisa kaart sees... ei mõika.
Oskab keegi veel midagi soovitada?

17

Kert kirjutas:

Mul Tele2'e E180, kuid Elisa kaart sees... ei mõika.

Mida see "ei mõika" tähendab? Kas pärast selle paki installimist modemi tunneb ära? Kas sa installimisel valisid rippmenüüst Elisa Eesti seaded?
Seal ei tohiks vahet olla, et tegu Tele2 rauaga.