1

Teema: Esimesed muljed

Negatiivsed:
- Radiuse abil autenditud WiFi võrk, mis Tigeri all töötas nagu kulda, sai ühe korra ilusti ühendatud, aga pärast väikest sleepi enam mitte. Tee või tina. Ei ütle kah, mis tal häda on - WiFi oleks justkui ühendatud ja autenditud, aga liiklust ei toimu. Isegi kui ip-aadress jms. käsitsi määrata.
- Läbipaistev Menu bar. See on lihtsalt totter - kui programmid on lahti, häirib see "räpane" menüüriba ja mingit vajadust selle järgi, et töölaua pilt sealt läbi paistaks ju ei ole. Välja lülitada seda kah ei saa, desktopi pildile saab muidugi üles äärde valge riba monteerida.
http://image.bayimg.com/fahdaaabm.jpg

- Menüüdest läbipaistvad asjad tehakse kuidagi sogaseks. Mitte nii sogaseks kui Vistal, aga siiski. Vanasti oli läbipaistvus ilusam.
- Kui kataloog Docki tõsta, siis näidatakse antud kataloogis esimese asja pilti. Ja nii ma otsingi iga kord sealt Applications kausta tikutulega. Ja lõpuks leian selle Address Booki ikooni tagant (too on tähestikus esimene). Milleks?
http://image.bayimg.com/fahdgaabm.jpg

Positiivsed:
- kiirus: kogu OS tundub kuidagi kiirem ja vahetum kui Tiger. Võta nüüd näpust, kas võit on saadud  rohkem videokaardi riistvara kasutatavate visuaalefektidega või kuuekümneneljabitisusega, aga vahe on märgatav (kasutan 2,16GHz Core2 MBPd, 3GB RAM). Spotlight on samuti kiirem, lisaks "leiab" ta vastuse matemaatilistele tehetele.
- CalDAV tugi iCalis (kuigi pole veel jõudnud põhjalikult testida), ToDod Mail.appis. Saaks need nüüd iPhonega läbi õhu sünkroniseerima kah, oleks elu ilus.
- CIFS/Windowsi võrgu vaatamine ja jagatud kataloogide kasutamine on tunduvalt mugavam kui enne. Kuigi mind häirb pisut puhverdatud arvutite nimekiri a la Windowsi My Network Places - liigun erinevates võrkudes ja arvutid, mis sinna jäävad, pole niikuinii enamasti kättesaadavad.

edit: lisasin pildi

Viimati muutnud

2

Vastus: Esimesed muljed

kuda vanemate masinatega on?
dual g4 1.25ghz ja video r9600.
on pointi tigeri asemel peale ajada?
mingit betat sai korra proovitud.pgn teab...oli seal vahet

3

Xofer, mis on final Leopardi buildi nummer inteli peal?

4

9A581

ja asi on täiesti ulme. Mul käed värisevad lausa. Time Machine is rules.

5

heiti kirjutas:

Time Machine rules.

Ju Sa pole siis kunagi korralikku varundamisprogrammi kasutanud. Neile, kellel see on esimene kord varukoopiaid teha, on see suur samm edasi. Minu jaoks oleks samm tagasi, jätkan endiselt Synk Pro-ga.
Igatahes on see suurepärane, et varundamissüsteem on sees. Väga paljud kodanikud ei teeks muidu üldse koopiaid... kuni esimese õnnetuseni.

6

Time machine'ga on see häda, et kui ma seda mingi pool aastat tagasi mingi beeta peal proovisin, tegi ta mulle mingi hiiglasliku sparse faili, millega ei olnud väljaspool OSX midagi peale hakata. Kuna pea kõik servereid, mida kasutan, on Linuxi peal, propageerin jätkuvalt rdiff-backupit. Aga muidugi on positiivne, et Time Machine on OSi osa.

7

naahui, ma ei saa installida leopardit. Ütleb, et mul peab GUID Partition Map olema, aga mul on Apple Partition Map. Ise ma pole seda kordagi surkinud ja kahtlustan, et IMi poisid tegid siis vale partition mapi kui käisin ketast vahetamas sad

8

Nüüd tuleb loll küsimus smile. Kui ma ostan homme päev os x 10.5 installin ta ära (lootuses, et ma midagi valesti ei tee ja kõik, mis arvutis olemas jääb alles), kas ma siis saan endale ikka sama lihtsalt ka 10.4 peale installida, ilma, et mul midagi kaduma läheks smile? Arvatavasti saan!

9

v2rv kirjutas:

naahui, ma ei saa installida leopardit. Ütleb, et mul peab GUID Partition Map olema, aga mul on Apple Partition Map. Ise ma pole seda kordagi surkinud ja kahtlustan, et IMi poisid tegid siis vale partition mapi kui käisin ketast vahetamas sad

Mul oli sama lugu. Aga muidugi oma viga, sest tegin "vale" partition mapi kevadel kui 7200 pöördelisele vindile kolisin - Apple Partitioni Map oli Tigeris vaikimisi asi. Ega siis ei võinud ju teada, et Leopard pole nõus sellele minema.

Egas midagi, tegin Tigeri kettast Disk Utility abil image välisele kettale, partitsioneerisin kõvaketta uuesti, GUID Partition Mapiga ja peale Leopardi installi ajasin Migration Assistantiga enne tehtud Tigeri tõmmiselt kasutajad ja programmid peale tagasi.

10

Kuidas ma oma sisemisel kettal teada saan, kas on GUID või mitte? Mul sees on 10.4.10 praegu, see ka hiljuti IMis pandud, eeldan halvimat...

11

Disk Utilitys valid ketta ja akna all paremas ääres on rida Partition scheme:

12

Tänu, liiga lihtne oli. Ma otsisin infoaknas jne. aga seda, et kohe näkku kargab, ei osanud oodata.
Õnneks ütleb minu hiljuti IMis sisse pandud ketas "GUID Partition Table".

13

digweed kirjutas:

kuda vanemate masinatega on?
dual g4 1.25ghz ja video r9600.
on pointi tigeri asemel peale ajada?
mingit betat sai korra proovitud.pgn teab...oli seal vahet

http://www.engadget.com/2007/10/26/leop … t-be-done/

14

Soe soovitus: uue OS versiooni panekul on hea võimalus kogu masinas suurpuhastus teha ja kõik kraam kuskile kõrvale ära tõsta ja sisi puhas install teha...

Hoolimata sellest mis kiidetakse et saab upgrade ka teha, siis pole mina veel elus peale gentoo näinud süsteemi kus see upgrade ka tõesti samaväärne täislaks uue installiga oleks
ikka on miskit taaka vanast süsteemist, kasvõi ketta fragmenteerumus.. mis uude kummitama jääb.

15

Mail.app on muidu tore aga praegu paneb koguaeg ise kinni seda. Panen käima, näitab, et on tulnud kaks maili, vajutan ühe neist peale ja siis viskab välja ja ütleb, et pidi quit'ima big_smile

Peaks vist restardi tegema, enne ju töötas.

Muidu on superluks smile

16

heips,

jätan täitsa rahus körvale köik selle, mida siinsest foorumist
ja mujalt netiavarustelt kilode kaupa uue kodulooma kohta lugeda saab,
enda mulje peale paari tunnist näppimist: ületas ootuseid törtsu rohkem kui oodata oskasin wink

lühidalt: olen ostuga rahul, minu jaoks oli uus mänguasi oma hinda väärt..

ahjaa, lihtsalt ääremärkuse korras:
üks mind seniajani häirimud kiiks on nüüd siis löpuks ära parandatud,
nimelt Desktopil olevate ketaste vaba mahtu näeb nüüd reaalajas.. normaalne..

EDIT: no ei saanud veel pidama:
nii mönigi tore asi on nüüdseks siis OS'i sisse integreeritud, pole enam lisavidinaid vaja
(hetkel siis "aidaa, Sharepoints, ja tänud tegijaile, senini asendamatult abiks olnud..")

heheh,  veel -- et mis läbipaistvast menüüribast te siin ennist jahusite? wink

Viimati muutnud

17

Täitsa tore.
Mailis
Kataloogide share on on palju parem.

Dock on muidugi läinud pisut allamäge. Tiigri mustad kolmurgad avatud programmide all andsid palju kiiremini ülevaate toimuvast. Samas stacki osa on päris hea.

Lõpuks ilmus ka € märk Office'i asjadesse.

Uus Safari on kuidagi "poolel teel" - Quicktime näitab millegi pärast paljudel lehtedel küsimärke. Delfist Youtube'ini välja.

Parallels töötab suurepäraselt. Uus Frontrow on nägusam. Spaces vajab rakenduskoha leidmist.
Muidugi kadusid sellised rauale lähemad programmid nagu Onyx ja SecureClient.

Huvitav, kas TimeMachine mount'itud faileserveriga rahulduks?

Üldmulje uuest kiisust on lootustandev.

EDIT: Mail'is on jäänud järgi vaid .mac account sad

Viimati muutnud

18

v2rv kirjutas:

PPC masinatel pole see  see vist oluline?

19

udupasun kirjutas:

mis tähendab yikes ?
gmaili ei saagi enam kasutada?

20

Peale suurpuhastust ja Leopardi installi tormab masin nagu pöörane, kiiruse vahe on selgelt tuntav. Mul üks loll küsimus: kuidas ma iCalis evente editeerides 12 tunni süsteemist lahti saan? Date & Time settingutes on kõik 24 tinni peale määratud, aga iCal ei lase evendile klikkides algusajaks näiteks kell 13 kuidagi määrata. Ilmselt mingi tühine asi, aga ma ei suuda seda varahommikul välja mõelda smile

21

Ahjaa, ja veel - kuii see ilmselt päris selle threadi alla ei käi, aga kui lubate - lemmikwidget, milleta ma elada ei saa, ehk siis eesti-inglise sõnaraamatu dahboard widget ei paista lepoardi all töötavat. On kellegi aimu, kes selle tegi ja kuidas teda paluda, et asi leopard compatible'iks arendataks?

22

Jep... se ei tööta jah sad

23

udupasun kirjutas:

Muidugi kadusid sellised rauale lähemad programmid nagu Onyx

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/20070

24

Eks need applikatsioonid ole kompatiiblid mille tootjad viitsisid applele andamit maksta ja ADC select või premier membershipi osta..
aga eilsest on ka Xcode 3.0 Toolsid saadaval..
Head developeerimist:D

25

digweed kirjutas:
udupasun kirjutas:

mis tähendab yikes ?
gmaili ei saagi enam kasutada?

ei tasu uskuda kõike mida pritsitakse.
uus mail on smart ja saab aru mis konto tüüpi sa tõenäoliselt oma maili aadressiga kasutad.
lisaks on tulnud exchange tugi.