1

Teema: iMacil on vist vaja kõvaketas välja vahetada ?

Mul on arvuti viimasel ajal kuidagi eriti aeglaseks läinud, ei suuda rohkemat kui ühe programmiga korraga töötada, Asjade copymine kõvakettale on lihtsalt tapvalt aeglane.
Natuke googeldasin, ja leidsin, et võiks Xbench testi teha.
Tegin siis testi ära, ja tulemus on järgmine
http://img16.imageshack.us/img16/728/picture5hwu.png
Ma küll palju sellest testist välja ei oska lugeda, aga tundub, et kõvakettal on probleeme. Kirjutamine sinna tundub aeglane.
Esmalt küsiks, millest selline asi võiks tekkida? Sest, arvuti pole just eriti vana, ostetud vist '06 suvel kui ma ei eksi. Või '07 suvi. Vist ikka '06.
Ja nüüd, kas seda annab kuidagi parandada, või on lihtsam osta uus ketas. Ja sellega kaasneb küsimus, kus ma tean millist ketast osta? Sest, hea meelega siis enam Western Digitali kõvaketast ei ostaks, kui see mul niimoodi streikima hakkab.

2

Vastus: iMacil on vist vaja kõvaketas välja vahetada ?

ketas sul lihtsalt täis pole saanud?

Viimati muutnud

3

mul on ala 60% kõvakettast vaba.

4

-Ussu kirjutas:

...Ja nüüd, kas seda annab kuidagi parandada, või on lihtsam osta uus ketas.

Kas see xbench lastakse toimiva süsteemi alt käima või omaette bootkettalt? Ketta defekteerimiseks tuleks kindlasti bootida sõltumatult/puhtalt süsteemilt.

Kui siis ikkagi viga ilmneb, on ilmselt ketta write cache tuksis või (sellega seoses) välja lülitunud. Kui pole selge, mis selle põhjustas, siis "parandada" üritada pole mõtet - vaheta ketas kindluse mõttes ASAP igal juhul välja.

-Ussu kirjutas:

Ja sellega kaasneb küsimus, kus ma tean millist ketast osta? Sest, hea meelega siis enam Western Digitali kõvaketast ei ostaks, kui see mul niimoodi streikima hakkab.

Väide kõlab nagu "mina sinna kõrtsi ei lähe, kust minu vanaisa omal ajal tripperi sai"
Kõikidel kettatootjatel on vigaseid kettaid ja selle järgi valides-otsustades jääd Sa lihtsalt ilma kettata.

iMac-i sisse ketast otsides tasub uurida ka müra ja vibratsiooni.
Panin kettaupgrade käigus oma masinasse kõigepealt 1TB Seagate NS seeria, mis aga vibreeris seekimisel nõnda, et randmetega oli lauapinnal seda tunda, mürast rääkimata. Kahe päeva pärast kannatus katkes ja vahetasin selle WD green seeria vastu välja. Ketta tööd pole seejärel enam tunda ega kuulda ning masin on praktiliselt hääletu.
Green seeria peaks teoorias tiba aeglasem olema, mina praktilises töös vahest aru ei saanud.