1

Teema: 21,5" iMac bluetooth klaviatuur ja hiir

Jaanuarist saadik olen 21,5" iMaci omanik.
Muidu on väga hea arvuti aga klaviatuur streigib aeg-ajalt.
Paar korda päevas juhtub, et klaviatuur lihtsalt hangub st ei reageeri ja ekraanile lööb sildi klaviatuuri pildiga ja teatab, et Connection Lost, mõne sekundi või mõnekümne sekundi, kuidas kunagi jooksul tuleb ette Connected ja peale seda kõik toimib jälle.
See võib juhtuda millal iganes, viimati juhtus siia foorumisse sisse logides parooli sisestamise ajal näiteks.
Tagantjärele mõeldes tundub, et probleemid hakkasid peale seda kui software update leidis klaviatuurile tarkvara uuenduse ja ma selle ära installisin.

Google otsing annab küll erinevaid maci foorumeid, kus kirjeldatakse samalaadseid probleeme klaviatuuri/hiirega aga otsest lahendust ei paku keegi. Kas tõesti pean garantiisse minema, see on mul esimene mac üle tüki aja ja just selle pärast ma valisingi maci pc asemel, et ei peaks tegelema sellise juraga.

Magic Mouse töötab enamasti arvatavasti nii nagu ta peab, mõnikord unustab mõned funktsioonid ära aga muidu toimib. Häirib liigne tundlikkus: VLC-ga filmi vaatamise ajal hiire liigutamisest piisab, et magic mouse arvaks, et ma tahtsin kindlasti filmi 30 sekundit tagasi kerida ja helitugevust muuta. Ühesõnaga toimub üsna tihti millegi kuhugi poole kerimine, ilma, et mu sõrmed hiirel liiguks rohkem kui võib-olla mõni millimeeter. On see mõeldud nii kasutamiseks, et hoiad sõrmed õhus kogu aeg? Keegi pakub selle vastu mingit rohtu? Preferences ->  Mouse ei aita...

2

Vastus: 21,5" iMac bluetooth klaviatuur ja hiir

Lahendust ei tea, aga kui ma praegu uue iMac-i ostaks siis: usb klaver ja mingi kolmanda partei hiir. Nonde BT asjadega tunduvalt rohkem jama kui rõõmu.
BT connection lost käib kaasas Wifi connection lostiga ja näiteks lapse BT Lego robot viskab 100% kindlalt BT hiire küljest minema.
Reaalne elu on selline, et toreduslikul eesmärgil on BT hiir ja klaver arvuti küljes, aga igasuguste probleemide puhuks vana usb klaver ja hiir samas toas riiulis. Ja viimaseid kasutab tihti.

3

kuna BT ja WiFi peaksid olemas samal sagedusel 2,4GHz, siis ise näen kala selles. Pead ei anna.

4

Samal sagedusel jah, aga raadiovõrgu protokoll peaks sellistest probleemidest üle olema. Oletan, et Mac-i raud ja/või draiverid puudulikud. Muudel masinatel ja muude OS-idega (ka samal iMacil) on ka probleeme, kuid minu kogemuse järgi kordades vähem.

5

Mote, kui sul õnnestub garantii korras Mac-i suppordile selgeks teha, et asi on mäda ja nad sul BT jubinad USB-i jubinate vastu välja vahetavad ning hinnavahe kinni maksavad, siis anna kindlasti teada. Ma olen seda varianti natuke kaalunud, aga kahjuks siiani tolle poolsitaga leppinud :-(

6

Elan suht metsas ja ma arvan, et 500m raadiuses on üks wifi jaam, mille signaal ei ole piisavalt võimas, et iMac sellesse ühenduks. Mõnikord leiab võrgu, mõnikord mitte. Signaal on olemas ja teoreetiliselt ta ju võib mu klaviatuuri segada aga sellisel juhul peaks kuskil kortermajas kus on kümneid wifi jaamu ju olema täiesti võimatu bluetooth klaviatuuriga midagi teha?

Huvitav, et ühenduse kadumine vaevab ainult klaviatuuri, hiirel pole ühtegi korda seda probleemi olnud.

Apple ise ütleb sellise probleemi kohta lõpetuseks nii: Avoid putting metal objects between the device and the Mac.
Veidi keeruline arvestades, et klaviatuuri korpus on alumiiniumist ja ka iMac-i enda kest on enamuses alumiiniumist?

7

Kas sa klaviatuuril patareisid oled üritanud vahetada? Lihtsalt välja-sisse lülitada? Kas koduses majapidamises muid BT seadmeid on? Kui wifit ei kasuta, keela wifi võrk täiesti ära jne. Tolle kättesaamatu wifiga võib mac iseennast segada -- üritub paarituda ja samal ajal tõmbab BT ühendusel jalad alt...

8

igaks juhuks tsekka software update'st järgi - minu mälu järgi oli seal firmware updated selle keyboardi jaoks - äkki eksin

VLC ja MagicMouse - seal rohkem viga VLC poolel kui MM poolel- kuid võid otsida sellist softi nagu MagicPrefs (loodan et mäletan õieti) sellega peaks saama tundlikust mahakeerata.

9

Tänud vmotokale, MagicPrefs väga hea asi. Hiire kohta tõin ainult VLC näite aga muidu selline tõmblemine käis iga programmiga, kus vähegi midagi kerida sai.

Klaviatuurist nii palju veel, et firmware update tegin teisel arvuti kasutamise nädalal ära ja mulle jäi mulje, et peale seda jamad pihta hakkasidki. Wifi on iMacil väljas, võrgu leidmise kohta kirjutasin lihtsalt, et oleks aru saada, kui nõrk wifi signaal siin levib.

Kuna probleem tundub olevat laialt levinud bluetooth seadmetega, ju siis tuleb leppida. Seda peab klaviatuuri kiituseks ütlema, et mugavuselt teist nii head klaviatuuri ei ole mina veel kasutanud. Hiire lisafunktsioonidega harjub ka üsna kiirelt, tööl juba päris tihti nühin kahe sõrmega vasakule ja mõtlen, et miks veebibrauser eelmisele lehele ei keera big_smile

Tänud kõigile, kes viitsisid kaasa mõelda.