1

Teema: DVD -le salvestatud multikad arvutisse ja osad tagasi plaadile?

Tere.

Proovisin otsida aga ei leidnud sobivat vastet, ehk kui on juba korduv teema, siis vabandust.

Ühesõnaga on salvestatud DVD kirjutaja (Panasonic miski) DVD RW plaatidele telekast multikaid erineval ajal ja nüüd tahaks need arvutisse võtta ja sealt parimad välja valida ja teha neile sujuvad algused/lõpud ja siis DVD plaadile tagasi tõsta vaatamiseks.

Kas on mõni tasuta/jõukohane tarkvara filimide editeerimiseks?

2

Vastus: DVD -le salvestatud multikad arvutisse ja osad tagasi plaadile?

Mis formaadis see seade sul salvestab plaadile?
Maciga kaasas olev iMovie saab üldjuhul hakkama lihtsama asjaga (kui materjal avi, mpg vöi mov formaadis).

3

See klassiklaline DVD video formaat, VIDEO_TS kataloog jms, hea kui ei peaks seda konverterima üldse hakkama.

4

pgn - haiseb käsipiduri järgi. Eeldab siis ühesõnaga konverteerimist - muuga ma ei oskaks hetkel kiiruga aidata (Google->Handbreak)

5

MPEG Streamclip on tasuta programmijupp, mis oskab muuhulgas DVD VOB failid MPEG'ks muxida ja ka lõppe ja alguseid trimmida. MPEGks pakendamise pluss on siis see, et mingit ümber konvertimist ja sellega seonduvat kvaliteedikadu ei tule.

6

MPEG Streamclipi kohta veel nii palju, et sellega MPEG2 failidega toimetamine eeldab Quicktime MPEG2 tuge, mis on veidratel põhjustel siiani tausuline (20 tollart).
Muidu jah, MPEG Streamclip on suurepärane vahend.

7

Hmm, MPEG Streamclip -i olen uurinud aga vot see editeerimine jäi kuidagi segaseks. Ja kui ma MPEG -ks ümber konverteerin, siis neid ju DVD mängija vist ei mängi? St mul selline isend, mis DVD plaadil ei nõustu avi jms asju üldse lugema.