1

Teema: kyssa iMac 20" kohta

Vabandan ette võhikliku kysimuse pärast:

Kas sellele annab RAM-i juurde ka panna? https://pood.elion.ee/epood.asp?t=1352& … menyy=1373
Vajan fototöötluseks. RAW faile vaja solgutada (töödelda). Ma ei tee seda profi tasemel; nii oma lõbuks.
On see üldse sobilik, piisava võimsusega? Olen mõlenud ka variandi peele, et ostan MacMini (see mis maksab 13 tuhhi) + sinna juurde monitor + klaviatuur.
Aga siis tuleb juba hind järgmise uuema põlvkonna iMac-i hind välja. Ei teagi kohe.
Ühes tykkis arvuti puudus minu arust on see, et kui monitor...või emaplaat (emba kumba) "õhtule" läheb, siis tuleb kogu arvuti välja vahetada. Kui on monitor ja karp eraldi, siis üks ikka jääb.

2

Vastus: kyssa iMac 20" kohta

Selle järgi http://www.everymac.com/systems/apple/i … specs.html
saab panna kuni 8 GB. Ja plussiks on kõvasti kiirem kõvaketas, mis eriti fototöötlusel suureks abiks. Jälgi ainult, et oleks matt ekraan.

3

tänud vastamast.
"matt ekraan"...sellest ma ei saa paraku aru.

4

huvipärast küsiks, et kui suur on jõudluse vahe tänapäevastel kiiretel (7200rpm) süle ja lauaarvuti ketastel?

5

kid. kirjutas:

huvipärast küsiks, et kui suur on jõudluse vahe tänapäevastel kiiretel (7200rpm) süle ja lauaarvuti ketastel?

Kui rääkida 7200 rpm lauaarvuti ketastest vs 7200 rpm sülearvutikettad, siis ca 1/4 - 1/3 on 3,5" kettad kiiremad. Aga minu arust ei ole imacides kiired kettad vaid 5400 algselt sees.

6

KarlKr kirjutas:

Ma ei tee seda profi tasemel; nii oma lõbuks. On see üldse sobilik, piisava võimsusega?.

Lühidalt - jah on sobilik ja piisava võimsusega. Isiklikult sarnane isend 2.0 GHz ja 4GB mäluga ja näpin RAW/NEF faile Gimpi ja Photoshopiga. Kõik toimib.
Tähelepanu juhiks aga 20"ste TN ekraanidele, mis oma lihtsusest tulenevalt on nutuse vaatenurgaga, värvid muutuvad/hajuvad tajutavalt kui ennast ekraani ees liigutada. A kui ise ei pendelda ekraani taga, pole ka probleemi smile
Siit saab ka ehk selgust:
http://www.derekunderwood.com/general-c … -computer/

7

Tundub et neid iMac-e mati ekraaniga ei tehtudki. Kõik on "läikivad". Mõni kes on fotosid töödelnud, võiks öelda, segab see "läikiv" monitor palju?

8

Noup, ei sega kui valgus ekraanile ei paista, kui paistab, siis jah, loe ja otsusta ise.

Fotosid töötlen pea igapäevaselt iMac "Core 2 Duo" 2.4 20-Inch (Early 2008) taga.

9

KarlKr kirjutas:

Tundub et neid iMac-e mati ekraaniga ei tehtudki. Kõik on "läikivad". Mõni kes on fotosid töödelnud, võiks öelda, segab see "läikiv" monitor palju?

Oleneb, mida pildistad. Kui tegemist on suhtkoht pimeda pildiga, siis ikka segab enda peegeldav  lõust keset ekraani. Isegi kosmosefilme ei saa rahulikult vaadata. Aitab kui toas tuba pimedaks teha või kasutada teist monitori.

10

KarlKr kirjutas:

... segab see "läikiv" monitor palju?

Täpselt nii ongi, et alati saab sättida valguse nii, et segaks ja vastupidi. Ennast ei häiri. Siin ei oskagi seda kirjeldada a see klaaspind annab pildile sellist ehedust ja sügavust juurde. Mulle meeldib. Samuti olid kineskoobid mingil määral läikivad ja telkude puhul plasma ekraanid ka läigivad, sellel vaatamata eelistan neid.

11

Endal pole küll iMac aga peegeldava ekraaniga MBP. Ütleks, et selliseid olukordi, kus ekraan häirivalt peegeldaks, on väga vähe. Kui aga ekraani heledust vähemaks keerata probleem süveneb. Lauaarvutil selleks aga ilmselt vajadust ei teki.

12

Peegeldava läppariekraani lugemine on drastiliselt vilets, kui sa pead mingil põhjusel püsti seistes teksti lugema, läppar laual, kaas avatud ca 45 kraadise nurga all  ja laes on tüüpilised kontorivalgustid.
iMac-il probleemid väiksemad, kui kasutaja selja taga valgusallikaid pole ja terav päikesevalgus ruumi ei paista, siis kõlbab läikiv kah, st pead saama ise masinale sobiva koha valida.
Ma soovitaksin sellegipoolest matti ekraani, läikival pole ka mingit eelist -- too "sügav" mulje on ikka ääretult subjektiivne.

13

xofer kirjutas:

...Aga minu arust ei ole imacides kiired kettad vaid 5400 algselt sees.

7200 rpm kettad on

Samuti olid eelmise põlvkonna 20/24" alu-imacides.

14

Tänud kõigile vastamast. Lugesin teie arvamusi, käsin vaatasin neid iMace eile nii kristiines kui ülemistes. Kõige paremini seletas (tegi puust ja punaseks) mulle asja selgeks Ülemiste Euroncsi müüja. Seal ka üks uuem iMac müügis. Tassis sinna kõrvale teise arvuti, ning siis sain aru. Ma ei osanud selle pilguga vaadata lihtsalt.
Pidasin oma rahakotiga pikalt nõu; maksin läbi panga ära. Täna peale tööd lähen, saan kätte.
Veelkord tänud vastamast.

15

Aga mis sa siis ostsid? kui küsida tohib.

16

http://www.everymac.com/systems/apple/i … specs.html

Elioni esindused müüsid neid 14 tuhhiga.

Viimati muutnud